2013VocalProms 2015-02CDOpnameWITK (2) 2013VocalProms 2013VocalProms Paasviering Johanneskerk 2015-02CDOpnameWITK (1) Paasviering Johanneskerk Paasviering Johanneskerk Paasviering Johanneskerk 2012 Jubileum concert Paasviering Johanneskerk 2013VocalProms 2013VocalProms

Dirigent

Sinds 2004 staat Synoidos onder de inspirerende leiding van dirigente Nadia Loenders. Na haar opleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen, heeft zij zich verder gespecialiseerd aan de Musikhochschule in Düsseldorf, het Wiener Musikseminar in Wenen en bij Tue Trekel Burkhardt in Berlijn. Haar licentie koordirectie behaalde zij met grote onderscheiding aan het Conservatorium in Maastricht.

Naast een carrière als soliste, dirigeert Nadia tegenwoordig 4 koren. Naast Synoidos (Sittard, NL) zijn dat Vrouwenkoor Fe-m@il (Lummen, B), het Veldhovens mannenkoor (Veldhoven, NL) en Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena (Eindhoven, NL).

Nadia houdt van het uitvoeren van projecten en thematische concerten. Alleen al met Synoidos zijn al een aantal bijzondere uitgevoerd. Zo is in 2006 in samenwerking met L1 de kerstmusical ‘The promise of Christmas’ opgenomen en uitgezonden. Is in 2007 een groot aantal liederen van componist John Rutter uitgevoerd en is in 2008 het Requiem van Twijfel en Troost in première gegaan, met liederen over het omgaan met verlies. Dit Requiem hebben we inmiddels al op meerdere plaatsen mogen uitvoeren, met als hoogtepunt de uitvoering met een megakoor van ca. 150 zangers/zangeressen. In het najaar van 2013 zal Nadia regie geven aan de Vocal Proms, waarbij betekenisvolle liederen uit de film ten gehore gebracht zullen worden.

Kijk voor meer informatie op www.nadialoenders.be.